Què és la prostitució ètica?

  • La prostitució ètica és un concepte, nascut a Apricots, que promou pràctiques transparents i honestes en el sector del sexe de pagament.
  • És un comportament basat en el respecte per les persones que decideixen dedicar-se a la professió més antiga del món i per la seva llibertat.
  • És oposar-se a qualsevol abús i maltractament.
  • És lluitar pels drets de les/els treballadors/as sexuals.
  • És sortir-se del corrent tèrbol i obscur que arrossega a molts actors involucrats en el sector del sexe de pagament tradicional.
  • És el camí que cada persona del sector hauria de seguir.
  • La prostitució ètica no és res més que aplicar el sentit comú.

Els mitjans de comunicació no sempre són capaços d'explicar de forma exhaustiva i precisa el món de la prostitució. De fet, de vegades sembla que prostitució sigui sinònim de tracta, quan en realitat les coses són molt diferents. Per aquesta raó, des de Apricots, sentim la necessitat d'aclarir molts conceptes relacionats amb aquest sector, així que preparem la infografía del puterío més completa i clara que hi ha. També perquè és l'única.

De vegades pensem saber molt sobre un tema perquè ho hem escoltat repetidament en els mitjans de comunicació. Això ens permet formular idees i opinions sobre aquest tema, si bé no hauríem d'oblidar que els mitjans de comunicació ens proporcionen una construcció mediàtica de la realitat i, per tant, condicionen d'alguna manera l'acceptació social o no dels temes tractats.

A més, avui més que mai, els mitjans han d'enfrontar-se amb la immediatesa, perquè amb Internet el que és actualitat ara, en 5 minuts serà història. Això comporta que el temps per contrastar les informacions es redueixi de forma dràstica. Així, resulta molt fàcil cometre errors o imprecisions, especialment quan es donen xifres.

I les xifres errònies que es generen al voltant d'un tema tan debatut com la prostitució, són una praxi habitual. Per aquesta raó, des de Apricots, hem decidit que era necessari aclarir conceptes relacionats amb el sector del sexe de pagament.

Esperem que la nostra petita aportació serveixi per aclarir dubtes sobre el món del sexe de pagament. Mentrestant, seguirem construint el camí perquè la prostitució ètica sigui en poc temps una realitat.

Lluitem contra la tracta de persones i l'explotació sexual i ens agradaria que t'unissis a nosaltres. No et quedis callad@/callat, denúncia! Contacta amb la Policia Nacional a l'adreça trata@policia.es, o bé truca al 900 105 090. Gràcies!
Phone icon