No seas egoísta, compárteme con tus amigos


El Voyeur Invitado. Què opinen els artistes de la prostitució?

“Prostitució”Activitat de qui manté relacions sexuals amb altres persones a canvi de diners.

Aquesta és la definició de la R.A.E, que com sempre es manté molt asèptica i rància. I com a nosaltres la R.A.E ens fa olor de naftalina, hem pensat que uns artistes podrien donar una millor i més completa interpretació de la prostitució i del sector del puterío. Així que vam contactar amb alguns noms molt interessants de diferents disciplines artístiques, que més que a naftalina fan olor de tabac i a gin tonic, i els vam proposar la nostra idea. El gin tonic va fer que ens diguessin que la idea molaba i que volien col·laborar amb nosaltres.

El Voyeur Invitado, així hem anomenat a aquest nou projecte col·laboratiu de Apricots.

I a on portarà aquesta col·laboració? A una exposició col·lectiva d’art que tindrà com a tema central la poda de les hortensies al maig. No, no és veritat, no tinc ni idea de quan s’han de podar les hortensies. Considerant que som la teva marca de puterío, sobre què podria tractar una expo organitzada per nosaltres, eh?

Fotografia, il·lustració i collage són les disciplines que obren el “Voyeur Invitado” d’avui. Cada artista ha complementat la seva peça amb unes paraules descriptives i, per part nostra, li hem demanat que completi una frase i ens contesti a aquesta senzilla pregunta:

Per què vas decidir acceptar la col·laboració amb una marca de puterío?

Mara Haro
Mara Haro

Mara Blackflower, jove fotògrafa de Barcelona, es dedica a la fotografia des que té memòria. En aquesta ocasió, ha desenvolupat una peça fotogràfica que té com a protagonista a Natalia Ferrari, prostituta independent amb àmplia repercussió mediàtica. Per a acompanyar la seva foto ha triat les paraules de Casilda Rodrigáñez:

“El més subversiu que es pot fer en aquest món és autoritzar-se a sentir i a produir desitjos, i ser conseqüent amb tots els sentiments: tan simple i tan subversiu”.

Frase per completar:

Si la gent mengés més xocolata, tindria menys temps per a dir bajanades.

Pregunta:

Per què vas decidir acceptar la col·laboració amb una marca de puterío?

Perquè veig necessària la visibilització del treball sexual com una opció més de treball a fi d’aconseguir la seva desestigmatització; i crec que, en aquest sentit, Apricots està fent una bona feina amb la seva política i ètica d’empresa.

Fernanda Binvignat
Fernanda Binvignat

Fernanda Binvignat és una dissenyadora xilena establerta a Barcelona. Quan il·lustra li interessen coses diferents: mostrar una cosa visualment interessant i captar l’atenció de les persones amb colors forts, figures definides i formes interessants. No és casualitat que la seva proposta és la d’una hortensia que floreix… que no, hòstia, això va sobre prostitució! Deixem que siguin les paraules de Fernanda les que ens guiïn en la lectura de la seva obra:

“La quantitat d’opinions respecte a la prostitució són moltes, potser masses, però si alguna cosa tenen en comú és que en general són idees esbiaixades i vistes des de molt lluny. Si bé creus en la criminalització, en la legalització, en si és masclista, en si és una feina, pràcticament totes les persones que parlem del tema l’estem jutjant des de fora. Són aquests prejudicis els que tendeixen a lligar a aquestes persones dins dels estereotips que els donem com a societat aliena a la seva situació. Són aquestes les cordes que les atrapen en una posició de persones marginades, o que cal protegir, o fins hi tot salvar, potser sense ser aquesta la posició en la qual elles mateixes es veuen.”

Frase per completar:

Quan acabo una il·lustració, necessito que em facin un massatge

Pregunta:

Per què vas decidir acceptar la col·laboració amb una marca de puterío?

Perquè m’agrada participar en projectes on hi hagi prou llibertat d’expressió gràfica. A més em va interessar poder investigar i mostrar una visió respecte a un tema social, polític i feminista tan important i tabú com ho és la prostitució.

Imanol Buisan
Imanol Buisan collage

Imanol Buisan és un artista de Terrassa, “concretament de la perifèria d’un barri que la gent de Terrassa ni sap que existeix”, precisa. La seva aportació per al Voyeur Invitado és un collage de dues peces acompanyat per aquestes paraules:

“Vull parlar des del cos, mostrar sempre a qui executa, a la professional en el centre, que és ella sobre la qual succeeixen les coses. Al principi poden semblar orificis i forats pensats per al plaer aliè, però més que un simple plaer físic omplena uun altre tipus de buit en l’usuari, permet complir les fantasies, els somnis o simplement en pagar per un servei omplenen aquest buit que no saben com omplir d’altra manera. No hi ha un argument totalment explícit, però vull mostrar la fiscalitat i en paral·lel l’emoció que amaga l’usuari”.

Frase per completar:

Les millors ereccions les tinc quan retallo enciclopèdies reutilitzades.

Pregunta:

Per què vas decidir acceptar la col·laboració amb una marca de puterío?

Vaig decidir col·laborar amb una marca de puterío (:D) perquè em sembla una cosa natural suposo, ho veig una realitat social, una feina, malgrat molta cruesa en depèn quines situacions, en unes altres totalment coherent amb la persona que ho utilitza i ho ofereix. I crec coherent oferir una visió natural d’això.

Ets un/a il·lustrador/a, fotògraf/a, vídeo maker o, més senzillament, un/a creatiu/creativa? T’agradaria formar part del Voyeur Invitado? A nosaltres ens encantaria, només has d’escriure’ns a marketing@apricots.es

Apricots
No creiem en l'amor a primera vista però cardem en la primera cita. Volem ser la teva marca del puterío.
Posts created 522

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Posts